Top 60+ International Business Management Multiple Questions and answers

International Business Management Multiple Choice Questions

1. ___ has grown to be one of the most important features of the world’s economy.
a. International Business
b. Globalization
c. Liberalization
d. All of the above
Answer: a

2. Many US information technology companies are turning to International locations to remain-
a. Leader
b. Competitor
c. Stable
d. Master
Answer: b

3. Salaries and fringe costs for well-trained software engineers in Northern Ireland approximately ___ lower than costs for US engineers.
a. 50%
b. 80%
c. 47%
d. 69%
Answer: a

4. ___ is a process that is beneficial – a key to future world economic development- and also inevitable and irreversible.
a. Privatization
b. Globalization
c. Liberalization
d. Economist
Answer: b

5. Economic globalization is a historical process, the result of ___.
a. Human innovation
b. Technological Progress
c. Both a and b
d. Knowledge
Answer: c

6. True/False:
‘Globalization means that world trade and financial markets are becoming more integrated.’
a. True
b. False
c. Incomplete
d. Can’t say
Answer: a

7. ___ is at least as important for long-term development as financial transfers.
a. Economic stability
b. Institution building
c. Structural reform
d. All of the above
Answer: d

8. Supporters of democratic globalization are sometimes called
a. Globalists
b. Pro-globalists
c. Libertarians
d. None of the above
Answer: b

9. ___ has made great advances in areas such as Bangladesh through economically liberating and empowering women with jobs.
a. Democratic
b. Feminism
c. Globalization
d. Liberalization
Answer: b

10. In 2002, ___ was the third-largest exporter of cultural goods, after the UK and the US.
a. China
b. India
c. Kuwait
d. Korea
Answer: a

11. ___ Companies are registered in one country, doing business in others.
a. Transnational
b. Multinational
c. Off-shore
d. International
Answer: c

12. The difference between interest rates in Russia and Switzerland stands for about ___ per annum.
a. 10%
b. 5%
c. 28%
d. 40%
Answer: b

13. Globalization refers to a growing economic interdependence among countries, as reflected in the increased cross-border flow of :
a. goods & services
b. capital
c. know-how
d. World economy
e. All of the above
Answer: e

14. It refers to the assumptions, values, and practices of people in the West and some elites in Non-Western cultures.
a. Universal Culture
b. Global culture
c. Organizational culture
d. All of the above
Answer: a

15. ___ means the high adaptation of managerial practices to a given culture, and, therefore, high effectiveness.
a. Fitness for use
b. High fit
c. Fit and Fine
d. Substitution
Answer: b

16. Erez and Gati proposed that the general model of multi-level analysis could be adopted for understanding the dynamics of ___.
a. Culture
b. Cultural Change
c. Multi-Level analysis
d. Both a and b
Answer: d

17. State whether it is true or not:
“Around the World, wherever you are, get what you want-fast from our family of Web sites.”
a. False
b. True
c. Incomplete
d. Cannot say
Answer: b

18. ___ has become a world-leading marketer of toys.
a. California
b. UAE
c. Japan
d. China
Answer: a

19. The main benefits for industrial countries would come from the liberalization of their ___ market.
a. Mine
b. Agriculture
c. Domestic
d. National
And: B

20. The non-tariff barriers are:
a. Product standards
b. Proliferation
c. Both a and b
d. Product adaptation
Answer: c

21. The ___ step in determining your license requirements is to classify your product using the Commerce Control List (CCL).
a. First
b. Second
c. Third
d. Last
Answer: a

22. Life Cycle Theory has been used since the ___ to describe the behaviour of a product or service from design to obsolescence.
a. 1986
b. 1970
c. 1982
d. 1975
Answer: b

23. Here the firm may continue to market the product hoping that competitors will discontinue their products.
a. Maturity stage
b. Growing Stage
c. Decline Stage
d. Saturation Stage
Answer: c

24. ___ specify the type of system, equipment, tooling, layout, and flow used in manufacturing or service operations.
a. Process engineering
b. Design engineering
c. Life cycle engineering
d. All of the above
Answer: a

25. ___ claims that knowledge is being applied faster, resulting in increasing levels of new product introductions.
a. Slater (1993)
b. Bayus (1994)
c. Vesey (1992)
d. None of the above
Answer: b

26. The five-element product wave, or FPW, uses trigger points, rather than ___, as the horizon over which the element curves vary.
a. Cost
b. Price
c. Time
d. All of the above
Answer: c

27. A financial services deal covering more than 95% of trade in banking and ___.
a. Insurance
b. Securities
c. Financial Information
d. All of the above
Answer: d

28. The seeds of the Uruguay Round were sown in ___, at the Ministerial Meeting of GATT members in Geneva.
a. November 1982
b. January 1970
c. March 2005
d. July 1985
Answer: a

29. Numerous specialized ___ reports to the General Council.
a. Committees
b. Working groups
c. Working parties
d. All of the above
Answer: d

30. Day-to-day work in between the ministerial conferences is handled by:
a. The General Council
b. The Dispute Settlement Body
c. The Trade Policy Review Body
d. All of the above
Answer: d

31. TRIPS Council is for:
a. Goods Council
b. The council for trade-related aspects of Intellectual Property Rights
c. Services Council
d. Both a and c
Answer: b

32. ___ Subsidiary bodies deal with financial services, domestic regulations, GATS rules and specific commitments.
a. Goods Council
b. The council for trade-related aspects of Intellectual Property Rights
c. Services Council
d. Both a and c
Answer: a

33. An Industry composed of a limited number of large firms.
a. OECD
b. Oligopoly
c. MNE
d. MAI
Answer: b

34. MITI is the ___ Ministry of International Trade and Industry.
a. Japan
b. China
c. India
d. American
Answer: a

35. Maastricht Treaty ratified in
a. January 1991
b. January 1994
c. January 1995
d. January 1992
Answer: b

36. Products adapted to the perceived unique characteristics of the national market.
a. Local Products
b. International Products
c. Multinational Products
d. Global products
Answer: c

37. ___ in Seller’s country forwards a letter of credit to Seller informing about the terms and conditions of credit.
a. Advising Bank
b. Service Bank
c. Advisory Commission
d. None of the above
Answer: a

38. The term ___ is also used in the RO/RO (roll-on/roll-off) services.
a. FOB
b. FCA
c. FAS
d. EXW
Answer: b

39. A commonly used measure of inequality is the ___ coefficient for income, which takes on values between zero and one, a value of zero would indicate perfect equality of incomes.
a. Transition
b. Transmission
c. Gini
d. Labor earning coefficient
Answer: c

40. UNCITRAL texts are initiated, drafted, and adopted by the ___ on International Trade Law.
a. United States Commission
b. United Nations Commission
c. G-20 Group
d. None of the above
Answer: b

41. The IMR Company also operates two separate software development plants in ___ and ___, India.
a. Bangalore, Delhi
b. Delhi, Mumbai
c. Bangalore, Mumbai
d. All of the above
Answer: c

42. Globalization refers to the movement of (people), ___ and (knowledge) ___, across International borders.
a. Labor, Technology
b. Human innovation, Technological progress
c. Easier, quicker
d. Financial, Competition
Answer: a

43. Growth in living standards springs from the accumulation of physical (capital) ___ and (human capital) ___, and through advances in technology.
a. Productivity, labour
b. Investment, labour
c. Investment, Productivity
d. All of the above
Answer: b

44. Government Policy should focus on the ___ important areas:
a. Educational and vocational training, to make sure that workers have the opportunity to acquire the right skills in dynamic changing economies.
b. Well-targeted social safety nets to assist people who are displaced.
c. Both a and b
d. Capital, Investment
Answer: c

45. Globalization as the beneficial spread of ___ and ___.
a. Liberty, Capitalism
b. Society, Economy
c. Both a and b
d. Capitalism, the economy
Answer: a

46. The ___ are likely to work for a single Company for a lifetime, moreover, to work overtime and favor their chief with great respect but the ___ employees change jobs quite more often.
a. Japanese, US
b. Japanese, Britain
c. Both a and b
d. None of the above
Answer: c

47. ___ and ___ are increasing in organizations today because of changing demographics, the desire by organizations to improve their workforce, legal pressures & increased globalization.
a. Diversity, Multiculturalism
b. Variety, Diversity
c. Variation, Diversification
d. All of the above
Answer: a

48. The ___ ideology suggests that each cultural group loses some of its dominant characteristics in order to become the mainstream.
a. Multiculturalism
b. Melting Pot
c. Universal culture
d. Magna Mac
Answer: b

49. The assumption of cultural stability is valid as long as there are no ___ changes that precipitate adaptation and ___.
a. Environmental changes, Cultural Changes
b. Management, Organizational changes
c. Organizational changes, Cultural changes
d. None of the above
Answer: a

50. ___ Approach, viewing culture as a multi-level construct that consists of various levels nested within each other from the most ___ of global culture, through national cultures, group cultures.
a. Micro-level, micro-layer
b. Multi-level, macro-level
c. Multi-level, multi-layer
d. Both a and c
Answer: b

51. Both ___ and ___ processes reflect the dynamic nature of culture.
a. Top-down, Bottom-up
b. Upward, Downward
c. Vertical, horizontal
d. None of the above
Answer: a

52. A recent study by Erez and Gati (2004) examined the effects of various factors on the change process and its outcomes:
a. The cultural value of individualism-collectivism
b. The reward structure and its congruence with the underlying cultural values
c. The degree of ambiguity in the reward structure
d. All of the above
Answer: d

53. Policies that make an economy open to ___ and ___ with the rest of the world are needed for sustained economic growth.
a. Trade, Investment
b. Trade, labor
c. Capital, Investment
d. Capital, labor
Answer: a

54. The failure to start a new round of multilateral trade negotiations at the WTO conference in ___ in ___ was a setback for the international trading system.
a. US, 1997
b. Seattle, 1999
c. China, 2005
d. Africa, 1998
Answer: b

55. The ___ and ___ have allowed globalization outsourcers to develop new models for process-rich, cost-effective repeatable globalization methodology.
a. Internet, technology
b. Internet, intranet
c. Internet, Global communications
d. Internet, Electronic media
Answer: c

56. Intellectual property rights refer to the legal system that protects:
1. Patents
2. Trademarks
3. Copyrights
4. Trade secrets
a. 1, 3, 4
b. 1, 2, 3
c. 2, 3, 4
d. 1, 2, 3, 4
Answer: d

57. The duration of each stage of the cycle varies with the ___ and the type of ___ supporting it.
a. Product, management
b. Product, Customer
c. Product, market
d. Product, location
Answer: a

58. ___, in which the good or service is taken from concept and detail design to prototyping. Whereas in ___, technologies and production methods are evaluated as a system is set into motion.
a. Product engineering, Design engineering
b. Design engineering, Process engineering
c. Product engineering, Process engineering
d. All of the above
Answer: b

59. Hecksher-Ohlin Model draws a sharp distinction between ___ and ___ factor mobility.
a. Internal, external
b. Domestic, external
c. Organizational, external
d. Initial, final
Answer: b

business management

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.